Kennismaken?

Wilt u uw project eens vrijblijvend met ons bespreken? Dat kan! Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen

Clean Eating by Dieuwke…

Tegenwoordig vind je steeds meer websites over de Lifestyle Clean Eating. En toch heb ik de behoefte om mijn kant van het verhaal te belichten. De meeste websites zijn streng in de leer, waardoor een lifestyle eerder een straf is dan een feestje. Ik moet toegeven dat discipline ook vereist is, indien je je deze leefstijl eigen wilt maken. Maar gezond eten is ook gewoon ontzettend leuk. Ik heb inmiddels mijn eigen versie ontwikkeld. De V-Lifestyle. Een feestje voor iedereen. Ik ben geen voedingsdeskundige, maar wel een ervaringsdeskundige. Ik ben in twee jaar tijd namelijk meer dan 50 kilo afgevallen en los van de kilo’s voel ik mij gezonder en fitter dan ooit.

Mijn geheim

Veel mensen in mijn omgeving zijn nieuwsgierig naar mijn geheim en stellen talloze vragen. Drink je wel wijn? Heb je niet je hele leven moeten omgooien? Is het wel haalbaar met kinderen? Uiteindelijk stuurde ik steeds meer mensen in mijn omgeving mails met alle antwoorden en schema’s. Daarom besloot ik eind 2015 een website te beginnen. Middels deze website kan ik mijn ervaringen delen met iedereen. 

Waarom is mijn verhaal anders?
Mijn verhaal is gebaseerd op een persoonlijke ervaring. Een ervaring van iemand die middenin het leven staat: een drukke baan, drie kinderen, een fantastische partner en veel vrienden en familie. En toch is het mijn gelukt om deze leefstijl in mijn leven in te passen. 

Wat maakt Clean Eating anders?
Clean Eating is geen dieet maar een Lifestyle. Er is veel onderzoek gedaan naar diëten, en wetenschappers ontdekten dat veel diëten slechts een tijdelijke behoefte bevredigen. Vaak kom je na een dieet weer veel kilo’s aan, omdat je weer terugkeert naar je oude leefstijl. Met Clean Eating verander je je eet- en leefpatroon. Het wordt steeds duidelijker dat snelle koolhydraten niet goed zijn omdat daardoor je bloedsuiker steeds schommelt. Het stillen van de honger is van tijdelijke aard. Voedsel met trage koolhydraten of zelfs zonder, houden je suiker op peil. Hierdoor heb je geen hongeraanvallen en blijft je energie ook gelijkmatiger. Een dieet is van tijdelijke aard. Een leefstijl is voor altijd. En met deze leefstijl voel je je voor altijd fitter en energieker. Bovendien pas je het makkelijk in je huidige leefstijl, zonder dat je calorieën of punten hoeft te tellen. 
Je kunt gewoon eten, maar je eet zoveel mogelijk onbewerkt en biologisch voedsel.

Hoe ging ik te werk?
Wat mij enorm heeft geholpen is om rustig aan te beginnen. Ik stelde geen hoge eisen aan mijzelf. Ik nam mij voor om gezonder te eten, zonder concreet te worden over hoeveel kilo ik wilde afvallen en binnen welke tijd. Hierdoor ging er niet als een berg tegen opzien. Ik begon rustig, verdiepte mij in Clean Eating en paste steeds meer toe. Ik voelde me elke dag fitter worden, kreeg meer energie en zin om steeds gezonder te eten. Het resultaat op de weegschaal en het verdwijnen van een opgeblazen en futloos gevoel sterkten mij elke dag meer. De behoefte om iets met die energie te gaan doen groeide met de dag. Dus trok in mijn sportschoenen aan en ging ik wandelen of een stukje rennen. Binnen enkele maanden rende ik 3 keer per week 5 kilometer in een half uur tijd. Door de jaren heen heb ik behoorlijk wat diëten geprobeerd en meestal viel ik ook wel wat af, maar ik had mij niet eerder zo fit gevoeld en het resultaat was nooit blijvend. 

Zo begon ik…
- Eerst verving ik gewoon volkoren brood voor 100% speltbrood.
- Daarna verving ik mijn beleg voor onbewerkt beleg. Kip, avocado, buffelmozzarella, ei, kalkoen etc. Geen filet American meer, geen worsten, of zoet beleg meer voor mij.
- In korte tijd raakte ik al wat kilo’s kwijt.
- Ik ben gaan opschrijven wat ik allemaal at op een dag. En welke elementen ik nog kon veranderen. Ik stopte met het eten van verraderlijke suikerbommen, en tijdelijke hongerstillers zoals: ontbijtkoek, sultana's etc..
- Vervolgens pakte ik mijn ontbijt aan, schoof mijn brood opzij en koos voor Griekse Yoghurt 0% vet met fruit, of een heerlijke kom havermout (met water), gebroken lijnzaad en kaneel. Naast het feit dat ik met een goed gevuld buikje naar het werk ging, vond ik het ook erg lekker.
-  De avondmaaltijd was aan de beurt. Aardappelen, rijst en pasta maakten plaats voor bulgur, zoete aardappelen, quinoa en speltcouscous.
- De kilo’s vlogen er af. En ik werd dankzij dit resultaat steeds fanatieker.
- Ik plaatste op het werk een karaf water op mijn bureau  en moest deze aan het einde van de dag op hebben gedronken.
- Ik zette mijn cola-light verslaving opzij en ging steeds meer groene thee of muntthee drinken. Ik drink nog steeds één blikje per dag, omdat ik geen koffie drink.
- In restaurants voelde ik mij steeds vrijer om gewoon te vragen om extra groenten in plaats van pasta, rijst of aardappeltjes.
- Als ik uiteten ging, dan liet ik dessert staan maar koos ik voor een kaasplankje. 
- Ik ging 5 á 6 keer per dag eten. Hierdoor bleef mijn spijsvertering op peil. Naast mijn ontbijt, lunch en avondeten, nam ik om 10 uur een stuk fruit, en om 15.00 uur een handje ongezouten nootjes of een hard gekookt ei. 
- Ik werd steeds creatiever met recepten en kreeg de smaak echt te pakken.

Anderhalf jaar later was ik 45 kilo kwijt. Het afgelopen jaar ben ik nog eens 10 kilo kwijt geraakt. 
Drie garderobes verder, meer dan 50 kilo lichter, en met een beter zelfbeeld, ben ik elke dag dankbaar dat Clean Eating op mijn pad is gekomen. 
Ik ben een ander mens geworden door deze heerlijke gezonde leefstijl! Ik wens dat iedereen toe...
CleanEatingNow by Dieuwke; is persoonlijk, geeft concrete tips, schrijft blogs over persoonlijke ervaringen, deelt simpele gerechten.

Daarom, By Dieuwke...

Meer weten?

Wil je Dieuwke vragen voor een lezing, een workshop of een andere mooie samenwerking?
Neem dan contact op.

Contact opnemen